top of page

centraal bureau voor de statistiek

Centraal bureau voor de statistiek.png

Het Centraal Bureau voor de Statistiek met vestigingen in Heerlen en Den Haag, produceert en publiceert onbetwiste, actuele, relevante en samenhangende statistische informatie voor beleid, wetenschap en praktijk.

Onderdeel van Europa

Het CBS maakt deel uit van een internationaal, vooral Europees, statistisch netwerk. Binnen de Europese Unie levert het CBS de officiële gegevens over Nederland.

Cijfers voor iedereen

De uitkomsten van de CBS statistieken zijn voor iedereen beschikbaar en geven inzicht in vrijwel alle sociaal economische en maatschappelijke ontwikkelingen. Uitkomsten worden onder meer gepubliceerd hier.

Werken bij het CBS

Het CBS is een organisatie waarin samenwerken met velen in het onderzoeksveld (Planbureau’s Ministeries, Universiteiten) centraal staat.

Onze kring van ruim 2000 medewerkers is buitengewoon gemêleerd: veel nationaliteiten, een zeer diverse achtergrond als het gaat om studierichtingen en loopbaanstappen. Wat onze medewerkers ook belangrijk vinden is dat ons land wordt bestuurd op basis van goede argumenten, argumenten waarvoor het CBS de informatie levert.

Daardoor is het misschien wel the best of many worlds: werken bij het CBS is een aangename mix van werken bij de Overheid, ruimte voor een vrij en academisch denkklimaat maar ook van de dynamiek van de maatschappij die je op de voet volgt.

Stage bij het CBS

Wij bieden niet alleen stage-opdrachten aan, maar staan ook open voor stage-verzoeken.

Wanneer je ons een open stageverzoek mailt onderzoeken wij de mogelijkheden voor een interessante en passende stage-opdracht.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met onze stagecoördinator (045) 570 7215. Een e-mail sturen kan ook naar stageverzoek@cbs.nl.

Kijk voor meer informatie op cbs.nl en/of hier.


Volg ons op twitter : #statistiekcbs

bottom of page