Traineeship Gemeente Rotterdam

Wil je twee jaar lang alles leren over de meest interessante gemeente van ons land? Heb je hart voor Rotterdam? Wil je ervaring opdoen, jezelf ontwikkelen en ontdekken wat bij je past? Pak dan nu deze kans!

Klik hier voor meer informatie via een infographic 

Wij zijn op zoek naar 31 ambitieuze, leergierige, initiatiefrijke en betrokken trainees met een HBO Bachelor of Universitair Master diploma op zak. Mensen die willen ontdekken, leren en werken. Voor jezelf, voor de stad, voor de Rotterdammers en voor de gemeente. Een grote maatschappelijke betrokkenheid en hart voor de stad Rotterdam en haar inwoners zijn dan ook onmisbaar.

Rotterdam is een diverse stad. Daarom kan iedereen solliciteren voor het traineeprogramma, ongeacht je cultuur of achtergrond. Juist met verschillende culturen in huis, kunnen we beleid maken dat past bij de Rotterdammers.

Ben je resultaatgericht, verantwoordelijk en wil je iets doen voor de stad, de Rotterdammers en de organisatie? Ben jij vernieuwend, heb je een groot inlevings- en leervermogen en kun je goed samenwerken? Dan ben jij het aanstormend talent waar wij naar op zoek zijn!

Ons aanbod

De gemeente Rotterdam biedt afgestudeerde HBO en WO’ers de kans om een uniek tweejarig traineeprogramma te volgen. Je krijgt met het traineeprogramma de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met de gemeente. Je leert alles over de organisatie, over de stad en over het werkveld. In deze startersfunctie word je opgeleid tot generalist, je kunt zo ervaring opdoen met project-, beleids- en adviesfuncties. We besteden veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt bij iedere opdracht een mentor voor inhoudelijke afstemming, je volgt met je traineegroep regelmatig trainingen en je krijgt je eigen coach toegewezen met wie je maandelijks afspreekt. Ook kun je een groot netwerk opbouwen binnen de gemeente Rotterdam en andere overheden. Een extra bonus: het programma doorloop je met een eigen groep van 10-12 trainees. We weten uit ervaring dat hieruit vriendschappen voor het leven ontstaan.

Het programma kent twee traineegroepen: een generieke en een technische groep.

Een generieke trainee komt in dienst bij één van onze zes clusters en doet vier uiteenlopende opdrachten van een half jaar. Twee opdrachten bij het cluster waarbij je in dienst komt en twee opdrachten bij andere clusters.

Een technische trainee komt in dienst bij het cluster Stadontwikkeling of Stadsbeheer. Daar doe je afwisselend drie opdrachten van acht maanden. Deze opdrachten en het werkveld zijn gerelateerd aan je studieachtergrond.

We bieden ook uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • Een dienstverband voor de duur van twee jaar met uitzicht op uitstroom naar een vaste functie
 • Een flexibel in te delen 36-urige werkweek
 • Een startsalaris van € 2.832,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden: een vrij te besteden individueel keuzebudget waarin je je vakantiegeld en eindejaarsuitkering mag laten uitbetalen wanneer je wilt, een collectieve ziektekostenverzekering, uitstekende verlofregelingen, een telefoon en een iPad.

Heb je het traineeprogramma afgerond en wil je bij de gemeente blijven werken, dan bieden we volop doorgroeimogelijkheden naar een functie bij een van de zes clusters.

Gemeente Rotterdam als werkgever

De rol van de overheid verandert en Rotterdam blijft zich ontwikkelen als stad. De gemeente sluit aan bij deze ontwikkelingen. Bijvoorbeeld door Het Nieuwe Werken te stimuleren. Je kunt gebruik maken van een van de gemeentelijke kantoren, van het antieke Stadhuis tot het hypermoderne Timmerhuis, De Rotterdam en alles er tussenin. Maar werken vanaf een andere locatie is ook mogelijk.

Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Hier is ruimte voor mensen met ideeën. Werken in Rotterdam is leuk, werken aan Rotterdam is nog leuker. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vraagt. Kun jij dat aan? Welkom. In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig heeft.

De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Criteria

Heb je interesse in het traineeprogramma, dan kun je je aanmelden als je voldoet aan de volgende criteria:

 • WO Master of HBO bachelor
 • Maximaal twee jaar afgestudeerd en maximaal twee jaar werkervaring, bij aanstelling op 1 november 2017
 • Minimaal 36 uur per week beschikbaar
 • Vloeiend Nederlands zowel in woord als geschrift
 • Opleidingsrichtingen:
  • Voor het technische programma: Civiele techniek, Werktuigbouwkunde, Planologie, Bouwkunde, Verkeerskunde Geotechniek, Geotechnical Engineering, Technische Bedrijfskunde, Technische Bestuurskunde, Land- en Watermanagement, Inrichting en Waterbeheer, Water Resources Management, Natuur- en Landschapstechniek
  • Voor het generieke programma: alle opleidingsrichtingen

 Aanmelden

Je kunt je aanmelden van 1 juli tot en met 15 juli 2017 (12.00 uur) via onderstaande link:

www.q1000.nl/trainee010

Via deze site maak je een dossier aan waar je tijdens de gehele selectieprocedure toegang tot hebt. In dit dossier vul je je basisgegevens in en upload je je CV, vul je jouw motivatie in en doe je een videopitch. Ook vind je er alle informatie over het selectietraject.

Selectieprocedure

Om je een indruk te geven van het proces is in deze infographic  een globale tijdlijn geschetst van de selectieprocedure.

Heb je nog vragen?

Kijk voor veel gestelde vragen op https://www.rotterdam.nl/werken-leren/traineeprogramma/

Staat je vraag er niet tussen en heb je als kandidaat in de lopende selectieprocedure nog vragen? Mail deze dan naar trainee010@leeuwendaal.nl

Heb je na de talentendagen nog vragen?

Mail dan naar: md_traineeprogrammaBCO@rotterdam.nl