De Nederlandsche Bank

24/7 op het scherp van de snede

Bij De Nederlandsche Bank werken we continu om de financiële zekerheid van miljoenen Nederlanders te beschermen. Op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door toezicht te houden op financiële instellingen, zodat je veilig kunt blijven lenen en sparen. En om ervoor te zorgen dat pensioenen kunnen worden uitbetaald.

Professionaliteit vs. respect
Om ons werk goed te doen, moeten we naar buiten toe zakelijk zijn. We nemen onze verantwoordelijkheden en werken samen op nationaal en internationaal niveau. Hetzelfde geldt eigenlijk op onze werkvloer. We vinden het belangrijk dat je achter je keuzes staat en ze kunt verdedigen. Collega’s behandel je met respect, maar je durft ze ook aan te spreken op hun gedrag en resultaten. Want je wilt samen groeien en nog beter worden.

We hebben jou nodig
Of je nu stage loopt, trainee bent of als starter je eerste risicoanalyses maakt: wat je kunt en wie je bent is voor ons altijd even belangrijk. Je kunt hier op je eigen manier het verschil maken in het zenuwcentrum van onze economie. Daarvoor krijg je veel verantwoordelijkheden en werk je op het scherp van de snede. Dat wil niet zeggen dat we alleen de allerslimsten zoeken. Slim zijn zegt ons namelijk niet zo veel zonder inzet, mentaliteit, creativiteit en daadkracht.

Ontwikkel je talent en kennis
Als je bij ons aan de slag wilt, stellen we hoge eisen. Dat wil niet zeggen dat je hoogtepunt al is bereikt. Bij ons kun je jezelf verder verdiepen en verbreden. Tenminste, als je zelf die inzet en drive toont. Zo kun je je eigen opleidingstraject uitstippelen en deelnemen aan verschillende leertrajecten van de DNB Academie en binnen het Europees Stelsel van Centrale Banken.

Voor wat hoort wat
En dan bedoelen we niet alleen je salaris, 13e maand en vakantiegeld, maar ook flexibiliteit in je werktijden en alle andere faciliteiten die horen bij het nieuwe werken. Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een collectieve zorgverzekering en een uitstekende pensioenregeling. Ook kun je gebruik maken van onze interne sportfaciliteiten.

Traineeship: leer ons van binnenuit kennen
Net afgestudeerde professionals in spe krijgen de kans om tijdens ons traineeship van twee jaar ongelooflijk veel te leren. Je duikt meteen in het diepe, werkt mee aan projecten en gaat inhoudelijk aan de slag. Je leert de Nederlandsche Bank van binnenuit kennen, terwijl jij het allerbeste uit jezelf haalt.

Van stage tot afstuderen
Ook als student ben je welkom. Verschillende afdelingen binnen DNB bieden meeloop- en afstudeerstages aan. Vind je op onze site geen stageplek die je aanspreekt, maar heb je wel een interessante opdracht geformuleerd, laat het dan weten. We staan altijd open voor goede eigen initiatieven. Als het kan helpen we je verder en zorgen we ervoor dat je bij ons aan de slag kunt.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Ellis Karels, campus recruiter, via 020 524 2187 of mail naar werken@dnb.nl. Op werkenbijdnb.nl lees je meer over het traineeship, onze vacatures, stageplekken en evenementen. Daar kun je ook online solliciteren.