Autoriteit Consument & Markt

 

 

 

Autoriteit Consument & Markt
Junior Econoom

Vind je het leuk om uitdagend economisch onderzoek te doen? Ben je een scherpe denker en ga je graag de diepte in? De Autoriteit Consument & Markt (ACM) zoekt een junior econoom of econometrist die ons gaat helpen de concurrentie in Nederland in kaart te brengen en te versterken.

Functieomschrijving
Als junior econoom bij de ACM werk je vanaf dag 1 mee aan complexe vraagstukken die markt- en/of consumentenproblemen in Nederland helpen oplossen.

Omdat er nooit één antwoord is, vraagt het werk om behoorlijk wat creativiteit. Je wordt continu geprikkeld om op een praktische manier een moeilijke puzzel uit te dokteren en deze vervolgens strak beargumenteerd en overtuigend over te brengen. Wat jij concreet gaat doen binnen projecten? Je ontrafelt aan de hand van economische theorieën, modellen en maakt marktanalyses. Door middel van data-analyse, desk research, complexe berekeningen, gesprekken en bedrijfsbezoeken zet je een ijzersterk verhaal neer om een zaak te verdedigen of juist te ontkrachten. Je werkt niet ‘voor spek en bonen’ mee. Je krijgt de ruimte om naar eigen inzicht en zelfstandig jouw verantwoordelijkheden op te pakken. Daarmee heb je ook een overduidelijke impact op zwaarwegende besluiten die worden genomen en op de inrichting van markten. Regelmatig verschijnen jouw projecten in de krant. Natuurlijk sta je er niet alleen voor en kun je altijd rekenen op de hulp van andere collega’s. Inhoudelijk discussiëren over ons mooie vak doen we maar al te graag!

Jouw werk bij de ACM is divers en je leercurve steil. Je werkt altijd in multidisciplinaire teams. Samen bepalen we wat jouw thuisbasis wordt binnen de ACM, ofwel in welke directie je gaat starten. Omdat we brede inzetbaarheid stimuleren en oog hebben voor jouw ontwikkeling kom je echter meer dan eens in aanraking met andere teams en kun je op termijn ook binnen de ACM een overstap maken.

Functie-eisen
Om te slagen binnen de ACM ben je als persoon in staat om zaken in breder perspectief te bekijken. Je staat open voor inzichten van anderen denkt in oplossingen. Het werk vraagt bovendien om het nodige presentatie- en schrijftalent: jouw mening en ideeën kan je op overtuigende manier overbrengen aan anderen. Je bent een doorzetter en een pragmatisch ingestelde analyticus met een voorliefde voor inhoudelijke, open discussies. Samenwerken is de sleutel tot jouw succes. Voldoe je ook aan onderstaande criteria? Dan ontvangen we graag je sollicitatie.

• Een afgeronde universitaire opleiding in de richting van economie of econometrie;
• Stage of werkervaring in een van de vakgebieden mededinging, regulering, corporate finance, accounting en kostentoerekening;
• Maximaal twee jaar werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden
Onze zaken op het snijvlak van de overheid, het bedrijfsleven en de consument zijn vaak complex. De belangen zijn groot en je tegenstanders geducht. Onze cultuur kenmerkt zich door openheid en korte lijnen. We leren van elkaar door inhoudelijke discussie, kennis te delen en door elkaar te helpen. Je hoeft niet alles op eigen houtje te ontdekken, maar hebt in elk project wel de autonomie om ergens zelf in te duiken en zelf de lijn uit te zetten. Je werk heeft bovendien impact in de maatschappij. Het is tastbaar en regelmatig ook zichtbaar. Naast de inhoudelijke kant kun je ook rekenen op:

• Een academische werkomgeving met ondernemende, hard werkende collega’s;
• Een goede work-life balance;
• Ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en specialisatie (o.a. opleidingen binnen en buiten onze eigen Academie, seminars bezoeken, publiceren etc.);
• Een prettige werkomgeving met moderne faciliteiten in hartje Den Haag (vlakbij CS);
• Een aanstelling voor in eerste instantie twee jaar;
• Salaris conform schaal 10 (2.554 – €4.106 bruto per maand bij een 36-urige werkweek) Afhankelijk van kennis en ervaring kan inschaling ook in schaal 11 plaatsvinden;
• Bovenop je salaris 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering;
• Een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket (conform de Rijksoverheid cao).

Solliciteren & contact
Als je de eerstvolgende stap in je juridische carrière zoekt die je divers en intellectueel werk biedt, dan ben je bij de ACM aan het goede adres. Durf jij het schaakspel aan? Solliciteer dan direct met je cv en motivatie via recruitment@acm.nl. Óf neem contact op Harriet van Rijs, Senior HR Adviseur, via harriet.van.rijs@acm.nl. Harriet vertelt je graag meer over de organisatie, de rol, ons aanbod en de selectieprocedure. Ook kan zij je in verbinding brengen met een teammanager die graag dieper op de inhoud van het werk met je ingaat.

Onze wederzijdse kennismaking en selectieprocedure bestaat uit een eerste selectie op basis van je cv en motivatie, een e-assessment, twee gesprekken en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.

Over de ACM
De ACM bevordert kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten. Binnen de kaders die de wetgever stelt, komt de ACM onafhankelijk en zelfstandig tot besluiten.
Wij willen marktproblemen oplossen en waar mogelijk voorkomen door het effectief en efficiënt inzetten van ons brede palet aan instrumenten. Dit doen we door toezicht te houden op:
• de mededinging in het algemeen (kartelvorming, marktmacht, fusies en overnames);
• een aantal specifieke sectoren waarbinnen onvoldoende ‘natuurlijke’ concurrentie bestaat (energie, vervoer, telecom, post, zorg en drinkwater);
• de rechten en belangen van consumenten.

Het is onze missie om met een probleemoplossende manier van werken een gelijk speelveld te creëren voor bedrijven die zich aan de regels houden en goedgeïnformeerde consumenten die voor hun recht opkomen. De ACM kent negen organisatieonderdelen die nauw verbonden zijn. De toezichtsdirecties Consumenten, Telecom Vervoer & Post, Energie, Mededinging en Zorg, de directie Juridische Zaken, de directie Bedrijfsvoering, de directie Bestuur, Beleid en Communicatie, en het Economisch Bureau. Bij de ACM werken in hartje centrum Den Haag ruim 550 professionals.