Wie zijn wij?
Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met 350 medewerkers wereldwijd. Al ruim 75 jaar verrassen wij onze opdrachtgevers in de publieke en private sector met slimme en nieuwe inzichten. We verwerven ze en maken ze toepasbaar. Dit door innovatie te koppelen aan creativiteit. We zijn in staat ommet multidisciplinaire teams alle aspecten van een vraagstuk aan te pakken. Klanten kiezen voor Berenschot omdat onze adviezen hen op een voorsprong zetten.
Wat doen wij?
Onze afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, Zorg en Informatiemanagement (MOZI) is een voorbeeld van een multidisciplinair team. MOZI bestaat uit 40 adviseurs die zelfstandig en in teams opdrachtgevers adviseren. Deze opdrachtgevers zijn vaak publieke partijen zoals de rijksoverheid, provincies en gemeenten. Daarnaast adviseren wij ook private en maatschappelijke organisaties zoals zorg en welzijnsorganisaties, sw-bedrijven, culturele instellingen, onderwijsinstellingen, et cetera. MOZI richt zich op organisatieadviesvragen op de gebieden van Werk en inkomen, Kunst, cultuur en media, Onderwijs, Zorg en welzijn en Informatiemanagement.
De vraagstukken die op het gebied van Werk en Inkomen aan bod komen gaan onder andere over sociale zekerheid en arbeidsmarkt. Deze terreinen ondervinden momenteel flink wat turbulentie. Gemeenten hebben te maken met forse bezuinigingen en nieuwe wetgeving waaronder de Participatiewet en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. De uitdaging voor provincies, gemeenten, UWV en bedrijven, is om in samenwerking met het onderwijs en de kenniscentra te komen tot economische agenda’s en arrangementen die leiden tot meer mobiliteit, talentbenutting, participatie en innovatie. Berenschot draagt actief bij aan dit proces. Er is op dit moment een uitgebreid instrumentarium in ontwikkeling, zoals afwegingskaders, keuzemodellen en benchmarks. Wij zoeken mensen die in teamverband een bijdrage willen leveren aan deze ontwikkelingen op het gebied van Werk en Inkomen.
Stage Om Berenschot en het advies vak te leren kennen is een stage bij MOZI een uitgelezen kans. Je gaat meewerken in lopende opdrachten. Dit omvat van meeschrijven aan offertes en rapporten tot het helpen organiseren van bijeenkomsten, van voorbereiden en afnemen van interviews tot het doen van deskresearch en het maken van presentaties. Het werk is afwisselend en een groot deel van de tijd ben je bij de opdrachtgevers van Berenschot om de opdrachten die we uitvoeren ook daadwerkelijk te implementeren. Als stagiair bij MOZ krijg je de kans het advies vak van A tot Z te leren kennen.
Een stagiair heeft bovengemiddeld interesse in het advies vak en aantoonbare ervaring en affiniteit met modelbouw, financiële analyses en maatschappelijke vraagstukken. Passende opleidingen zijn onder meer economie, bestuurskunde, bedrijfskunde en organisatiekunde. Belangrijke eigenschappen zijn: enthousiasme, scherp analytisch vermogen en vermogen tot samenwerken én zelfstandigheid. Tot slot kun je helder rapporteren en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.
Plusprogramma
Als toevoeging op de reguliere stage bij Berenschot is het mogelijk om voor het Plusprogramma te solliciteren. Dit is een verdiepend programma waarbij persoonlijke en vakinhoudelijke groei centraal staat. Een investering van Berenschot in jou.
Het Plusprogramma is een trainingsprogramma voor ambitieuze stagiaires en omvat alle facetten van het advies vak, van intake tot evaluatie. Met een team van zeven collega stagiaires uit verschillende adviesgroepen ga je een opdracht uitvoeren voor een klant van Berenschot. Tijdens het traject krijg je trainingen in adviesvaardigheden van ervaren adviseurs, waarna je het geleerde meteen in mag zetten bij de opdracht voor de klant. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke coaching en reflectie waarbij je samen met je mede stagiaires en de betrokken adviseurs jouw persoonlijke leerdoelen en voortgang bewaakt. Dit geeft je inzicht in jouw interesses en sterke/verbeterpunten, waardevol voor in de rest van je carrière!
Ben je klaar om je in het advies vak vast te bijten? Kijk dan op de site www.berenschot.nl voor actuele vacatures of stuur een open sollicitatie t.a.v. Sofie Berns naar s.berns@berenschot.nl.